Foglalkozások

Felzárkóztató foglalkozás

Azoknak a szülőknek a figyelmébe ajánlom, akiknek gyermeke számára a tanulás problémát jelent: nehézségeik adódnak az iskolai magas követelmények teljesítésében.  

Elsődleges cél a hagyományos tanítás, illetve a digitális oktatás alatt kialakult hiányosságok pótlása egyéni magánórák, online órák vagy kis csoportos foglalkozás keretében.

Mindig kész lesz a házi

Ha gyermekének nehézségek merülnek fel a házi írással, vagy nem jut elegendő idő rá, semmi probléma. Nálunk mindig kész lesz a gyerkőcöknek a házija, úgy, hogy a megoldását is érteni fogják.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a cél a házi írásánál ne csak a feladatok elkészítése legyen, hanem a megértése és begyakorlása is. Ezáltal gyermeke az órákon is jobban fog teljesíteni, és nagyobb sikerélménye lesz.

Gyakorlás

Interaktív tábla és egyéb okos eszközök használatával történik az alábbi tantárgyakhoz kapcsolódóan: 

matematika, olvasás-szövegértés, nyelvtan-helyesírás, angol nyelv, fogalmazás, környezetismeret. 

Önálló tanulás segítése, figyelemkoncentráció segítése. Segítségnyújtás a házi feladat elkészítésében. Tananyag gyakoroltatása, elmélyítése. 

Az ismétlés, gyakorlás célja, hogy a tanulási nehézségekkel küzdő, vagy egyszerűen tanulni vágyó gyermek leküzdje a hátrányait és ezáltal erősödjön az önbizalma. 

Online órák

Nálunk 2020 óta online is tartunk órákat. Az online oktatásnak rengeteg előnye van. Az egyik legnagyobb a rugalmasság. Az a képesség, hogy gyermeke bárhonnan, bármikor tanulhat, ingázás nélkül, valószínűleg az e-learning egyik legnagyobb előnye.

Az online órákkal teljesen személyre szabhatóak az órák gyermeke igényei szerint. Minden gyerek más igényekkel rendelkezik és ezt egy osztályban, egy tanárnak nehéz mind figyelembe venni.

Az online órák interaktívabbak tudnak lenni, mint a hagyományos órák. Manapság rengeteg interaktív eszköz teszi lehetővé, hogy egy online óra olyan, vagy akár még produktívabb legyen, mint egy hagyományos óra.

Táborok, csoportos foglalkozások

Gyakran szoktunk táborokat és csoportos foglalkozásokat is tartani. A táborokat általában a hosszabb szünetekben szoktuk megtartani. De amikor igény van rá szünetek között is szoktunk szervezni kisebb táborokat, csoportos foglalkozásokat.

Milyen nálunk egy nyári tábor?

A táborok általában egy-két hetesek szoktak lenni, igény szerint ismétlődéssel. A gyerekeknek reggeltől kora estig tartanak a programok, de ezek szabadon választhatóak. Ez azt jelenti, ha például a nyári szünetben reggeltől délutánig nem tudsz a gyerekedre vigyázni akkor egy jó megoldás tud lenni a táborunk választása. Reggel lerakhatod nálunk a gyerkőcöt mi a megbeszélt időpontig amikor felszeretnéd venni a gyermekedet vigyázunk rá és persze rengeteg programot tartunk neki. 

A tábor menete

A gyerekeknek a tábor alatt teljes ellátásuk van. Minden napra ötletes programokat szervezünk melyeket te is megkapsz így mindig tudod, hogy éppen mit csinálunk. A tábor idején szoktunk messenger csoportokat is csinálni, ahol a szülőknek napközben küldjük a fotókat a programokról. 

Miért szeretik a gyerekek?

A táborok alatt változatos foglalkozásokat, programokat tartunk a gyerekeknek. Fontosnak tartom, hogy amellett, hogy jól érezzék magukat hasznos tudásnak is szert tudjanak tenni tábor alatt. Egy ilyen táborban gyermeke játszva fog tanulni. A tanulós, de játékos programokat mindig lazább, izgalmas és még játékosabb programok váltják. Egy tábor után gyermeke új barátokkal, emlékekkel és tudással fog gyarapodni. 

Robotika

Szeretnék bemutatni egy új, érdekes oktatási eszközt, a padlórobotot. A gyerekek csak Züminek hívják, melynek segítségével játszva tanulnak, egymást segítve csoportokban, esetenként egyénileg, önállóan  dolgoznak.  

A sok-sok Zümi kiválóan fejleszti a kreativitásukat, problémamegoldó képességüket, térlátásukat, gondolkodásukat, figyelmüket. Használata érdekessé, színessé teszi a foglalkozásokat, alig várják, hogy újra röptethessék. 

A BEE-BOT (Zümi) egy olyan méhecske formájú robot, amely legfeljebb 40 lépésig programozható. Pontosan 15 cm-es lépésekben mozog és 90°-ban fordul el. A méhecske, vagyis Zümi hátán, irányt jelölő gombok vannak, melyekkel be lehet előre programozni, hogy a pályán hány lépést haladjon a kijelölt célig.  

Előre elkészített pályán halad. Zümi mozgását a kiadott feladatsor alapján a gyerekek programozzák. 

Gyerekek szállítása

A szülőknek szeretnénk segíteni, hozom-viszem szolgáltatásunkkal. A szegedi gyerekeket a Tanodába szállítjuk, majd a foglalkozások után vissza a megbeszélt helyszínre. A gyerekeket az egyénileg megbeszélt helyeken vesszük föl és adjuk vissza szüleiknek.

A szállításnak külön díja van. Ezt a jelentkezés oldalon tekinthetik meg extra szolgáltatásként.